اقتصاد ایران یک اقتصاد ترکیبی و در حال گذار است و دارای یک بخش عمومی گسترده است. از نظر برابری قدرت خرید (PPP) بیست و سومین کشور بزرگ جهان است. حدود 60٪ اقتصاد ایران به طور متمرکز برنامه ریزی شده است. صنعت و اقتصاد ایران تحت تأثیر تولید نفت و گاز قرار دارد. ایران با داشتن 10٪ از ذخایر اثبات شده نفت جهان و 15٪ از ذخایر گاز خود، “ابرقدرت انرژی” محسوب می شود. با تمامی این تفاسیر ما در این مقاله از وب سایت استعلام کارگو به بررسی بزرگترین شرکای تجاری ایران خواهیم پرداخت.
بررسی بزرگترین شرکای تجاری ایران
ما در ادامه به بررسی بزرگترین شرکای تجاری ایران و محصولاتی که ایران با آن ها تجارت می کند، خواهیم پرداخت. جهت کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با انواع حمل یا کارگو می توانید سایر مقالات را مطالعه نمایید.
صادرات خدمات فنی و مهندسی
صادرات خدمات فنی و مهندسی در سال مالی 2007 2.7 میلیارد دلار بوده است که 40٪ خدمات فنی به آسیای مرکزی و قفقاز، 30٪ (350 میلیون دلار) به عراق و نزدیک به 20٪ (205 میلیون دلار) به آفریقا بوده است. شرکت های ایرانی در کشورهای مختلف انرژی، خطوط لوله، آبیاری، سدها و تولید برق را توسعه داده اند. کشور ایران صادرات غیرنفتی را با گسترش پایگاه گسترده صنعتی، نیروی انسانی تحصیل کرده و با انگیزه و موقعیت مناسب خود در اولویت قرار داده است. شرایط به کشور ایران، نزدیکی به بازار تخمینی 300 میلیون نفر در خزر، خلیج فارس و برخی کشورهای ECO را می دهد. حجم کل واردات 189٪ از 13.7 میلیارد دلار در سال 2000 به 39.7 میلیارد دلار در سال 2005 و 55.189 میلیارد دلار در سال 2009 افزایش یافت.
بزرگترین شرکای تجاری ایران چه کشور هایی هستند؟
عمده شرکای تجاری ایران چین، هند، کره جنوبی، آلمان، ژاپن، فرانسه، روسیه و ایتالیا هستند. از سال 1950 تا 1978، ایالات متحده مهمترین شریک اقتصادی و نظامی ایران بود. این کشور نقش عمده ای در نوسازی زیرساخت ها و صنعت داشت. گزارش شده است که حدود 80٪ ماشین آلات و تجهیزات در ایران آلمانی است. در ژوئیه 2018، فرانسه، آلمان و انگلیس توافق کردند که تجارت خود را بدون استفاده از دلار به عنوان وسیله مبادله با ایران ادامه دهند.
بزرگترین شرکای تجاری ایران – کشور های در حال توسعه
از اواسط دهه 1990، ایران همکاری اقتصادی خود را با سایر کشورهای در حال توسعه در “همکاری جنوب – جنوب” از جمله سوریه، هند، چین، آفریقای جنوبی، کوبا و ونزوئلا افزایش داده است. تجارت ایران با هند در سال 2007 از 13 میلیارد دلار عبور كرد كه در مدت یك سال 80 درصد افزایش داشت. ایران در حال گسترش روابط تجاری خود با ترکیه و پاکستان است. هدف مشترک ایجاد شرکای مشترک در آسیای غربی و مرکزی را از طریق ECO با شرکای خود تقسیم می کند.
برای استعلام حمل و نقل بین المللی کلیک کنید
کشور های همسایه
از سال 2003، ایران سرمایه گذاری خود را در کشورهای همسایه مانند عراق و افغانستان افزایش داده است. در دبی، امارات متحده عربی تخمین زده می شود که مهاجران ایرانی بیش از 20٪ اقتصاد داخلی را اداره می کنند. نسبت مساوی از جمعیت آن را نیز تشکیل می دهند. کارگران مهاجر ایرانی در خارج از کشور در سال 2006 کمتر از 2 میلیارد دلار به کشور وارد کرده اند. بین سالهای 2005 و 2009، تجارت بین دوبی و ایران سه برابر شد و به 12 میلیارد دلار رسید.
پول سرمایه گذاری شده در بازار املاک و مستغلات محلی و مشاغل صادرات و واردات در مجموع به عنوان بازار شناخته می شود. در واقع در جهت تأمین کالاهای مصرفی مورد نیاز ایران و سایر کشورها است. تخمین زده می شود که یک سوم کالاهای وارداتی و صادراتی ایران از طریق بازار سیاه، اقتصاد زیرزمینی و اسکله های غیرقانونی تحویل می شود. به این ترتیب به اقتصاد آسیب می رساند.
محصولات ایران برای صادرات به شرکای تجاری
ایران عضو موسس اوپک و سازمان کشورهای صادر کننده گاز است. نفت 56 درصد از صادرات ایران را با ارزش 60.2 میلیارد دلار در سال 2018 تشکیل می داد. برای اولین بار ارزش صادرات غیرنفتی ایران در سال 2011 به ارزش واردات 43 میلیارد دلار رسید. با این حال پسته، پروپان مایع، متانول (متیل الکل)، فرش دستباف و اتومبیل عمده صادرات غیرنفتی است. مس، سیمان، چرم، منسوجات، میوه ها، زعفران و خاویار نیز اقلام صادراتی ایران هستند.
سخن آخر
در این مقاله با بزرگترین شرکای تجاری ایران و محصولات ایران برای صادرات به شرکای تجاری آشنا شدیم. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بزرگترین شرکای تجاری ایران به سایت استعلام آنلاین کارگو مراجعه کنید. کارشناسان و متخصصین این شرکت شما را به خوبی راهنمایی می کنند.
Leave a comment