با نگاهی به نقشه به این نکته پی می بریم که ترکیه پل ارتباطی قاره اروپا با خاورمیانه و آسیا است. این برای ترکیه یک موقعیت استراتژیک است. به همین دلیل این کشور مرکز حمل ونقل بین المللی می باش. در این مقاله درباره روش های حمل بار از ترکیه توضیحاتی ارائه می دهیم. جهت اطلاع از سامانه اعلام بار و سامانه حمل و نقل می توانید با متخصصان کارگو در ارتباط باشید.
بررسی موقعیت ترکیه
رشد اقتصادی در ترکیه باعث شده که سیستم حمل و نقل هم پیشرفت کند. این کشور در زمینه لجستیک در موقعیت خوب جهانی قرار دارد و با رتبه ۳۰ بالاتر تر یونان است. می توان گفت که مرکز حمل و نقل و لجستیک در منطقه است و از این موقعیت مطلوب بهره برداری صحیح می نماید. روش های حمل بار از ترکیه با توجه به نوع بار و کشور مورد نظر متفاوت است. در زیر توضیح مختصری داریم.
توضیح مختصر درباره روش های حمل بار از ترکیه
در ترکیه سیستم حمل و نقل بار برای داخل و خارج متفاوت است. حمل ونقل جاده ای در زمینه توزیع داخلی بار غالب است و بیشترین سهم را در بازار ترکیه در اختیار دارد. از لحاظ آماری ۸۵ درصد از حجم حمل و نقل داخلی ترکیه به شیوه جاده ای انجام می شود. تنها ۵ درصد از طریق ریلی انجام می شود. اما وقتی صحبت از ارسال بار به خارج از کشور می شود، قضیه کاملا فرق دارد.
در زمینه حمل ونقل از ترکیه به خارج از کشور، سلطنت در دست کشتیرانی است. حدود ۸۵ درصد از ترانزیت و تجارت خارجی توسط کشتیرانی ترکیه انجام می شود. حمل ونقل جاده ای با ۱۱ درصد و هوایی با ۱ درصد در رتبه های بعد قرار دارند. دولت ترکیه اهداف زیادی در زمینه تجارت خارجی دارد. در صورت تحقق این هدف و پیشرفت صادرات، حمل و نقل بین المللی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
حمل و نقل جاده ای در ترکیه
آمار جالبی در این زمینه وجود دارد. ارسال جاده ای با ۸۵ درصد قدرت را در دست دارد. بزرگترین ناوگان کامیون در اروپا متعلق به این کشور است. به همین دلیل دولت ترکیه حفظ و پیشرفت شبکه بزرگراهی را در اولویت قرار داده است.
حمل و نقل ریلی در ترکیه
ارسال بار از طریق راه آهن در ترکیه رسد چندانی نداشته است. تنها ۵ درصد از حمل و نقل به شیوه ریلی انجام می شود. دولت ترکیه امیدوار است که تا سال ۲۰۲۳ این درصد به ۱۵ افزایش یاید. برای این کار باید شبکه ریلی گسترش یابد و بازار ریلی آزادسازی شود. ایجاد خط قطار سریع السیر باید در اولویت قرار گیرد. البته دولت این تعهد را داده است که تا سال ۲۰۲۳ این هدف محقق شود. شرکت های حمل و نقل خصوصی نیز باید از این روش استفاده کنند.
حمل و نقل هوایی ترکیه
سوال این است که آیا سیستم هوایی از روش های حمل بار از ترکیه می باشد؟ آیا این شیوه ارسال افزایشی داشته است؟ در حال حاضر تنها سهم ناچیزی در سیستم حمل و نقل در دست ناوگان هوایی می باشد. اما در دهه گذشته رشد داشته و درآمد حاصل از این بخش افزایش تصاعدی داشته است. هواپیماهای تجاری بیشتر شده اند و ترافیک تجاری فرودگاه ها نیز دوبرابر گردیده است. فرودگاه های آتاتورک استانبول، فرودگاه آنتالیا و دیگر فرودگاه ها حمل و نقل هوایی را اداره می کنند. گسترش شبکه فرودگاهی در زمینه تجاری، برای کشور ترکیه اهمیت حیاتی دارد.
حمل و نقل دریایی ترکیه
از دیگر روش های حمل بار از ترکیه، سیستم دریایی است. سهم این سیستم از بازار تجارت و حمل و نقل تقریبا ۷ درصد است. اما تلاش دولت بر این است که این سهم افزایش یابد. البته می توان گفت که در دهه گذشته حجم حمل و نقل دریایی این کشور حدود ۱۰۵ درصد افزایش داشته و این رقم چشمگیر است.
آینده ترکیه در زمینه حمل و نقل
روش های حمل بار از ترکیه به میزان زیادی در حال پیشرفت و افزایش هستند. دولت حمایت جدی در این زمینه دارد. سرمایه گذاری بین المللی و خصوصی در زمینه حمل ونقل رو به افزایش است.
روش های حمل بار از ترکیه به ایران
در این قسمت از مقاله درباره روش های حمل بار از ترکیه به ایران را به اختصار توضیح می دهیم. ارسال بار از ترکیه به ایران به صورت هوایی و زمینی انجام می شود. به دلیل نزدیکی دو کشور حمل و نقل در سریعترین زمان ممکن صورت می گیرد. تاجرین می توانند با انتخاب شرکت بین المللی حمل و نقل معتبر، با خیال راحت اجناس خود را تحویل بگیرند. حمل و نقل هوایی با هزینه بیشتری انجام می شود. اما سرعت و اطمینان بیشتری در این روش وجود دارد. حمل و نقل زمینی هم مزایای خود را دارد. ارزان تر است و مسیرهای مختلف را در طول راه در بر می گیرد.
ارسال دیدگاه