ترانزیت چیست؟
قبل از اینکه به بررسی تفاوت های ترانزیت داخلی و خارجی بپردازیم، بهتر است که ابتدا خود مفهوم ترانزیت را درک کنیم. به طور کلی می توان گفت که جابجایی کالا از یک کشور به کشور دیگر ترانزیت گفته می شود. خود مفهوم ترانزیت به ترانزیت خارجی و داخلی تقسیم بندی می شوند.ترانزیت داخلی چیست؟
هرگونه فرآیند حمل و نقل که مواد یا اسناد را از نقطه A به نقطه B در مرز ملی منتقل می کند، به عنوان ترانزیت داخلی شناخته می شود. اکثر شرکت های حمل و نقل دو تا سه روز پیشنهادات تحویل را در داخل کشور ارائه می دهند. در برخی موارد، و در مکان های خاص، تحویل همان روز نیز امکان پذیر است. با این حال، در صورت ترانزیت خارجی نمی توان از چنین امکاناتی استفاده کرد. عمدتا ترانزیت داخلی را می توان بدون هیچ گونه تاخیری انجام داد. در حالی که ترانزیت بین المللی و خارجی به دلیل بازرسی گمرکی، شرایط آب و هوایی و دلایل دیگر به تاخیر می افتد.ترانزیت خارجی چیست؟
ترانزیت خارجی به سادگی ترانزیت داخلی نیست. در ترانزیت داخلی، کالا فقط از محل منبع به مقصد منتقل می شود. اما در ترانزیت خارجی، کالای مورد نظر از مبدا به گمرک کشور و سپس به گمرک کشور مقصد و سپس در نهایت به مقصد منتقل می شود. این بخش های سفارشی مسئول اخذ مالیات و عوارض واردات و صادرات هستند. کالا ها باید با قوانین و مقررات گمرکی هر دو کشور (واردات و صادرات) مطابقت داشته باشند. این امر کار ترانزیت خارجی را سخت می کند. زیرا قوانین برای هر کشور متفاوت است و می تواند برای افراد عادی گیج کننده باشد. هنگام تزانزیت داخلی، فقط برچسب حمل و نقل مورد نیاز است. اما هنگام ترانزیت خارجی، تعدادی اسناد مانند بسته بندی فاکتور تجاری، لیست حمل، گواهی مبدا، دستورالعمل ارسال کننده، بارنامه و موارد دیگر مورد نیاز است. همچنین ممکن است مدارک بر اساس مکان و کالاها متفاوت باشد.بررسی تفاوت های ترانزیت داخلی و خارجی
هنگام ترانزیت خارجی باید مطمئن شوید که کالایی که برای ترانزیت انتخاب می شود، حاوی هیچ محدودیتی نیست. کشورهای مختلف لیستی از اقلامی را دارند که صادرات یا واردات آنها ممنوع است. در موارد خاص، موارد را فقط در شرایط خاص می توان حمل کرد. قوانین مربوط به مواردی مانند باتری های لیتیوم یونی و سایر اقلام قابل اشتعال سختگیرانه است.
?How to Differentiate Between International and Domestic Shipping
Leave a comment