ترانزیت کالا: شاید شما بارها کلمه ترانزیت را شنیده اید ولی به درک کلی از مفهوم آن نرسیده اید. حمل اقلام و کالاها می تواند چالش برانگیز باشد. راه های متفاوتی برای ارسال کالا ها در داخل یا خارج از کشور وجود دارد. با این حال ، درک این فرآیند می تواند برای حمل افراد گیج کننده باشد. در اینجا راهنمای کاملی برای بررسی مفهوم ترانزیت و انواع آن یعنی ترانزیت داخلی و ترانزیت خارجی گردآوری شده است. در ادامه با سایت استعلام کارگو همراه باشید
ترانزیت کالا چیست؟
در دنیای امروزه کشورهای وابستگی بیشتر یه یکدیگر پیدا کرده اند و برای برطرف کردن نیاز های خود در بعضی از کالاها اقدام به واردات کالا ها به کشور های خود می کنند و در عوض می توانند بسیاری از کالاهای تولید شده در کشور خود را به سایر کشور های نیازمند آن کالا صادر کنند. اینجاست که ما به بررسی مفهوم ترانزیت می رسیم که به جابجایی کالاها از یک کشور یه کشور و حتی از یک شهر داخلی به یک شهر دیگر ترانزیت گفته می شود که خود به دو دسته ترانزیت داخلی و ترانزیت خارجی تقسیم می شوند.
ترانزیت داخلی چیست؟
ترانزیت داخلی اصطلاحی است که به حمل و نقل داخلی کالا از یک مکان در یک کشور، به مکان متفاوت در همان کشور اشاره دارد. ترانزیت داخلی می تواند مسافتهای نسبتاً کوتاهی را انجام دهد. مانند حمل و نقل کالا از یک شهر به یک شهر همسایه! یا می تواند مسافتهای بسیار بیشتری را مانند حمل کالا از شمال کشور به جنوب کشور را شامل شود. ترانزیت داخلی در کمترین زمان ممکن در مقایسه با ترانزیت خارجی انجام می شود.
ترانزیت خارجی چیست؟
واژه ترانزیت خارجی برای اشاره به حمل و نقل کالا از یک کشور به کشور دیگر استفاده می شود. مانند ترانزیت داخلی، مسافت های طی شده در ترانزیت خارجی می تواند بسیار متفاوت باشد. اگرچه ممکن است کالا فقط چندین کیلومتر حمل شود، اما از یک شهر مرزی به شهر دیگر، از یک کشور دیگر برود. مانند ترانزیت کالا از ایران به عراق که با فاصله بسیار کمی همراه می باشد ولی در دسته ترانزیت خارجی قرار می گیرد.
هنگامی که کالاها از مرز عبور می کنند، اغلب باید هزینه های اضافی مانند هزینه های گمرکی و مالیات غیر مستقیم را بپردازید. اینها توسط بسیاری از کشورها برای جلوگیری از خرابی کالاهای خارجی در اقتصاد محلی تحمیل شده است. هزینه های گمرکی و مالیات غیر مستقیم اغلب از کشوری به کشور دیگر متفاوت است.
روش های حمل ونقل در ترانزیت داخلی و ترانزیت خارجی کالا
روشهای حمل و نقل که برای ترانزیت خارجی کالا و ترانزیت داخلی کالا استفاده می شود نیز می تواند متفاوت باشد. کسانی که به ترانزیت خارجی کالا نیاز دارند، به طور منظم حمل و نقل دریایییا حمل و نقل هوایی و در بعضی موارد ترانزیت جاده ای و ریلی را انتخاب می کنند. در حالی که کسانی که ترانزیت داخلی کالا را مد نظر قرار می دهند، می توانند حمل و نقل ترانزیتی خود را بیشتر از طریق جاده انجام دهند. این بدان معنا نیست که ترانزیت خارجی کالا را نمی توان از طریق جاده انجام داد یا ترانزیت داخلی را نمی توان با هواپیما انجام داد، زیرا این گزینه ها هر دو در دسترس هستند.
ترانزیت کالا اغلب به مدت زمانی که تحویل باید انجام شود و مکانی که بسته باید به آن ارسال شود بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر تصمیم بگیرید که چیزی به مقصد (در داخل کشور) از طریق هوایی منتقل شود، معمولاً بسیار سریعتر می رسد. اما به احتمال زیاد هزینه آن نیز بیشتر خواهد بود. پرواز در مسافتهای کوتاه هزینه زیادی را دارد، بنابراین اکثرا ترانزیت کالای جاده ای را انتخاب می کنند.
تفاوت های ترانزیت داخلی و خارجی
تفاوت قابل توجه بین ترانزیت داخلی و خارجی در نحوه حرکت کالا از فروشنده و خریدار است. ترانزیت داخلی یک فرایند ساده تر است. فرستنده محصولات را بسته بندی می کند، برچسب حمل را می چسباند و بسته را به توسط شرکت حمل و نقل کننده ارسال می کند.
با این حال، در ترانزیت خارجی فرستنده باید مدارک لازم را پر کند، قانونی بودن کالا را اعلام کند، عوارض واردات و هزینه های مربوط به محصولات خود را مشخص کند. همچنین برخی کشورها محدودیت هایی را برای برخی کالاها اعمال می کنند. مسئولیت حمل و نقل، بررسی مقررات خاص، مجوز و مقررات حمل و نقل است.
توضیحات مربوط به کالاهایی که به صورت بین المللی ارسال می شوند نیز باید مشخص شود: مواد، کشور مبدا و موارد استفاده آنها. دقت در ارسال کالا به خارج از کشور کلید است. اگر اقلام به درستی اعلام نشده باشند، حمل و نقل می تواند توسط گمرکات کشور نگهداری و به تأخیر بیفتد. به دلیل مغایرت در اسناد، می تواند منجر به توقیف اقلام شود.
حمل اقلام داخلی یا بین المللی نباید سخت باشد. این یک فرایند طبیعی است و نکته اصلی درک تفاوت بین حمل و نقل داخلی و بین المللی است. محدودیت ها را بدانید و هنگام ارسال بسته بعدی خود به روش های مختلف توجه کنید.
سخن آخر
در این مقاله با ترانزیت داخلی، ترانزیت خارجی و تفاوت های ترانزیت داخلی و خارجی آشنا شدیم، شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تفاوت های ترانزیت داخلی و خارجی به سایت استعلامکارگومراجعه کنید ویا از طریق سامانه اعلام بارو سامانه حمل ونقل از زمان و مکان اعلام بار مطلع شوید.
منابع:
Definition of transit
Leave a comment